První pokusy byly bídné, většinou jsem vylívala hrnec vody s rozvařenými knedlíky hrnečkové s burizony mi nechutnaly a tyto se mi konečně daří a chutnají.
250 g bezlepkové mouky
1 vejce
150 ml mléka
droždí
špetka soli
Z trochy vlažného mléka, droždí a lžíce mouky uděláme kvásek. Poté vypracujeme hladké těsto. Podle potřeby přidáme mouku nebo mléko.Vytvarujeme na požadovaný tvar a necháme asi 20 minut kynout. Vaříme v páře cca 25 minut (je dobré knedlík potřít olejem, příp. dát na utěrku nebo peč. papír) nebo ve vodě cca 20 minut (komu nevadí, že budou zvenku trochu "oblemcané").
Někdo vaří knedlík zabalený v igelitu, ale nejsem zastánce těchto plastických hmot a jejich zahřívání, takže...
Mouky různě míchám (Mantler, Jizerka, Unimix, rýžová...) a zatím se vždy podařilo.