Jogurtová pizza / slaný koláč

26. únor 2015 | 22.17 |
blog › 
Jogurtová pizza / slaný koláč

Náš nejoblíbenější korpus na pizzu nebo slaný koláč je tento z jogurtu. Je nadýchaný a rychle hotový, ale bohužel bohatý na sacharidy. Celé počítám na 19 VJ

180 g bílého jogurtu

250 g mouky

1/2 prášku do pečiva

1 vejce

špetka soli

Vše jen smícháme. Poklademe tím, co máme rádi a pečeme 5-10 minut v předehřáté troubě na 160°C.

A ještě pár tipů, co na to

u nás nejčastěji rajčatový základ + co dům dá a určitě nesmí chybět sýr, česnek, cibule a vejce

rajčatový základ - drcená rajčata, bazalka, oregano, sůl, olivový olej

rajčata, mozzarella, bazalka, panenský olivovvý olej (Margherita)

rajčata, sýr mozzarella, ančovičky a kapary (Napoletana)

rajčata, česnek, oregano, olivový olej (Marinara)

rajčata, šunka, žampiony, olivy, mozzarella (Capricciosa)

různé druhy sýrů (ala Quattro Formaggi)

rajčata, šunka, ananas, mozzarella (Hawai)

rajčata, mozzarela, šunka, klobása, paprika, cibule, hermelín (Al Pacino)

rajčata, mozzarela, kuřecí maso, špenát, smetana, vejce

hermelín a brusinky

cibule, olomoucké tvarůžky, slanina/klobása

Pizza je asi vážně fenomén, netušila jsem, že 9. února je mezinárodní den pizzy Tak tedy buon appetito!

Zpět na hlavní stranu blogu

Komentáře

 zatím nebyl vložen žádný komentář