Náš nejoblíbenější korpus na pizzu nebo slaný koláč je tento z jogurtu. Je nadýchaný a rychle hotový, ale bohužel bohatý na sacharidy. Celé počítám na 19 VJ
180 g bílého jogurtu
250 g mouky
1/2 prášku do pečiva
1 vejce
špetka soli
Vše jen smícháme. Poklademe tím, co máme rádi a pečeme 5-10 minut v předehřáté troubě na 160°C.
A ještě pár tipů, co na to
u nás nejčastěji rajčatový základ + co dům dá a určitě nesmí chybět sýr, česnek, cibule a vejce
rajčatový základ - drcená rajčata, bazalka, oregano, sůl, olivový olej
rajčata, mozzarella, bazalka, panenský olivovvý olej (Margherita)
rajčata, sýr mozzarella, ančovičky a kapary (Napoletana)
rajčata, česnek, oregano, olivový olej (Marinara)
rajčata, šunka, žampiony, olivy, mozzarella (Capricciosa)
různé druhy sýrů (ala Quattro Formaggi)
rajčata, šunka, ananas, mozzarella (Hawai)
rajčata, mozzarela, šunka, klobása, paprika, cibule, hermelín (Al Pacino)
rajčata, mozzarela, kuřecí maso, špenát, smetana, vejce
hermelín a brusinky
cibule, olomoucké tvarůžky, slanina/klobása
Pizza je asi vážně fenomén, netušila jsem, že 9. února je mezinárodní den pizzy Tak tedy buon appetito!